ΜΕΔΕΩΝ
 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
          CLUB SPORTIF ET RECREATIF

          ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΗΣ Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΑ : ΝΗΡΕΩΣ 1 –  ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ΤΚ 32003
ΤΗΛ.& ΦΑΞ  0267041465 – ΤΗΛ. 0267049518
email  medeon@in.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΔΕΩΝ

 Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1965 από τους εργαζομένους στο Αλουμίνιο της Ελλάδος.

Το όνομά του ΄΄ΜΕΔΕΩΝ΄΄ το πήρε από την αρχαία πόλη, που τα ερείπια της βρίσκονται δίπλα στο εργοστάσιο.

Σήμερα έχει τα εξής αθλητικά τμήματα: πετοσφαίριση, καλαθοσφαίριση, χειροσφαίριση, αντισφαίριση, υδατοσφαίριση, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα, στίβο, σκάκι, και σκοποβολή. Επίσης έχει τμήματα ψυχαγωγίας: εκδρομών, χοροεσπερίδων και εκδηλώσεων.

Με την βοήθεια του Αλουμίνιο της Ελλάδος έχει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις: Γήπεδο ποδοσφαίρου με χορτοτάπητα, στίβο και προβολείς, κλειστό γυμναστήριο, 4 γήπεδα τένις  και δύο μονά, ανοικτό γήπεδο χειροσφαίρισης και βόλευ με προβολείς, πάρκο με ιστιοπλοϊκά σκάφη, αίθουσα με βάρη, αίθουσα για σκάκι, 2 γήπεδα beach volley,με προβολείς σκοπευτήριο για TRAP και εγκαταστάσεις στην θάλασσα για τον υγρό στίβο.

Στα 37 χρόνια του έχει να παρουσιάσει αρκετές διακρίσεις.

Ο στίβος είχε αθλητές με πανελλήνιες νίκες, η υδατοσφαίριση είχε φτάσει μέχρι την Β΄ εθνική, η χειροσφαίριση είχε δύο χρόνια στην Α΄ εθνική, η σκοποβολή έχει πανελλήνιες διακρίσεις και ελπίζουμε ότι στην ολυμπιάδα του 2004 θα έχουμε και δικό μας αθλητή. Επίσης ο σύλλογος έχει τροφοδοτήσει του μεγαλύτερους συλλόγους στην Ελλάδα με αθλητές από όλα τα αθλήματα.

Τέλος ο σύλλογος έχει διοργανώσει πανελλήνιους αγώνες ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου 420, υδατοσφαίρισης, τένις, σκοποβολής και τουρνουά beach-volley ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ  ( STAR CUP ***  συνδιοργάνωση με το κανάλι ΣΤΑΡ κεντρικης Ελλάδας.