Νέα της Aυτοδιοίκησης

Aftodioikisi.gr
Tα πάντα για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και τις προσλήψεις
 • Στ. Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος

  Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στην 84η ΔΕΘ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: «Μετά το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και το “Παράλληλο Πρόγραμμα” ο κ. Τσίπρας επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη “έτσι, χωρίς Πρόγραμμα”. Μόνο για να πει “είμαστε ακόμη ζωντανοί” στο εσωκομματικό του ακροατήριο και να αραδιάσει, πάλι, […]

  The post Στ. Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • «Καρφί» Τσίπρα σε Τσακαλώτο για τον ΠΑΟΚ (βίντεο)

  Ένα «καρφί» στον πρώην υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο επιφύλασσε κατά την σημερινή του ομιλία στο «Βελλίδειο» στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ξεκίνησε την ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, χειροκροτήθηκε θερμά από τους παριστάμενους και ιδιαίτερα από τον Ε.Τσακαλώτο, που […]

  The post «Καρφί» Τσίπρα σε Τσακαλώτο για τον ΠΑΟΚ (βίντεο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε νεοκλασικό στο Κολωνάκι

  Τραγωδία λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, με μια νεκρή από φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 19:50 ξέσπασε φωτιά σε νεοκλασικό κτίριο στον αριθμό 50 της οδού Σκουφά, στο Κολωνάκι. Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς εντοπίστηκε μια γυναίκα νεκρή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εγκλωβισμό […]

  The post Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε νεοκλασικό στο Κολωνάκι appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Τσίπρας: Ιδού το λάθος μας στο Δημόσιο –Δημιουργούν «κράτος της δεξιάς» (βίντεο)

  Για τέσσερα λάθη, ανάμεσα τους και ένα που αφορά τη λειτουργία του κράτους, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην 84η ΔΕΘ. Όπως είπε «κάποιες φορές υπό την πίεση των θεσμών εμφανίσαμε ατολμία»: 1) Καθυστερήσαμε το δεύτερο πακέτο μέτρων για το 2019 με αποτέλεσμα πολλοί να πουν ότι ήταν […]

  The post Τσίπρας: Ιδού το λάθος μας στο Δημόσιο –Δημιουργούν «κράτος της δεξιάς» (βίντεο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Αυτός είναι ο Έλληνας που ανακάλυψε μια δεύτερη Γη

  Η ανακάλυψή του έθεσε νέες βάσεις στην εξερεύνηση του Σύμπαντος: στον Κ2-18b, έναν εξωπλανήτη δύο φορές μεγαλύτερο και οκτώ φορές βαρύτερο από τη Γη, εντοπίστηκε νερό σε υγρή μορφή και θερμοκρασία παρόμοια με του δικού μας πλανήτη. Δηλαδή συνθήκες για πρώτη φορά τόσο ιδανικές ώστε να φιλοξενηθεί ζωή εκτός Γης… Στο σπουδαίο επιστημονικό εύρημα οδηγήθηκε, […]

  The post Αυτός είναι ο Έλληνας που ανακάλυψε μια δεύτερη Γη appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Τσίπρας: Η Ελλάδα πάει καλά και είναι δικό μας έργο

  Μήνυμα ότι τίμησε την εντολή που έλαβε το 2015 έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην 84η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. «Σας καλώ να αναλογιστούμε ποια ήταν η εικόνα της χώρας 4,5 χρόνια πριν, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Η κυβέρνησή μας κλήθηκε τότε να διαχειριστεί μια εικόνα ολέθρου […]

  The post Τσίπρας: Η Ελλάδα πάει καλά και είναι δικό μας έργο appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Μια τουαλέτα από χρυσό εκλάπη από το Ανάκτορο Μπλένιμ

  Μία τουαλέτα από μασίφ χρυσό 18 καρατίων έκλεψαν άγνωστοι από το Μπλένιμ Πάλας, στο Γούντστοκ της Βρετανίας. Το έργο τέχνης από το Ανάκτορο Μπλένιμ έκλεψε μια συμμορία στη διάρκεια διάρρηξης την νύχτα, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τέιμς Βάλεϊ. Αποτελούσε τμήμα μιας έκθεσης του εκκεντρικού ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, η οποία εγκανιάστηκε την Τρίτη. Η λεκάνη […]

  The post Μια τουαλέτα από χρυσό εκλάπη από το Ανάκτορο Μπλένιμ appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Μεγάλη φωτιά και στα Μέγαρα

  Δύσκολη ημέρα σήμερα για την πυροσβεστική και τους κατοίκους πολλών περιοχών. Μια ακόμη φωτιά, σε δασική έκταση στα Μέγαρα, ξέσπασε στις 8 το βράδυ.

  The post Μεγάλη φωτιά και στα Μέγαρα appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Home Ο Δ Η Μ Ο Σ Αποφάσεις 2011 Συμβουλίου Δ.Κ. Αράχοβας Αποφάσεις 41 - 55
  Ανακοινώσεις
  
  Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
  ΧείριστοΆριστο 
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΑΧΟΒΑΣ
  Α Π  Ο  Σ Π  Α  Σ Μ  Α
  Από το πρακτικό της υπ' αριθ. 8/2011 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αράχοβας.
  Στην Αράχοβα και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αράχοβας του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ σήμερα την 4η του μήνα Μαΐου του έτους 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Αράχοβας ύστερα από πρόσκληση της κ. Προέδρου που επιδόθηκε σε κάθε ένα σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα ημερήσιας διάταξης.
  Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η κ. Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο 5 μελών ήταν παρόντες οι :
  ΠΑΡΟΝΤΕΣ
  1.Αικατερίνη Σύρου (Πρόεδρος)
  2. Ευσταθία Ιγγλέζου-Κοροδήμου
  3. Ιωάννης Κοκκοβός
  4. Παρασκευή Δεσφινιώτη
  5.Ιωάννης Μπεζεντές


  ΑΠΟΝΤΕΣ


  ουδείς

   Στην συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και ο πρακτικογράφος του Τοπικού Συμβουλίου, για την τήρηση των πρακτικών.
  Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, η Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης και εισηγήθηκε τα παρακάτω θέματα:
  Θέμα 1ο: Εξέταση αιτήματος- καταγγελίας κας Κωνσταντίνας Λιάκου καθώς και σχετική αίτηση κ. Σύρου Ιωάννη και άλλων πολιτών για κλείσιμο αγροτικού δρόμου.
  Το Συμβούλιο α) δέχεται την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ότι στην περιοχή υπάρχει ίχνος μονοπατιού (βάση αεροφωτογραφίας του 1965),β) να ζητηθεί από τους αιτούντες, αν έχουν διαφορετική άποψη, να προσκομίσουν μελέτη φωτοερμηνείας.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό  41/2011
  Θέμα 2ο: Εξέταση αιτήματος-καταγγελίας κ.Ιωάννη Μπεζεντέ, για καταπάτηση δημοτικού χώρου στη συνοικία ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ.
  Αποφασίζεται να εισηγηθεί στο Δ.Σ.: α) την απαγόρευση κάθε οικοδομικής εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου, β) να καθαριστεί ο δημοτικός χώρος από τα οικοδομικά υλικά και μπάζα, γ) να καταθέσει ο κατασκευαστής ολοκληρωμένη πρόταση (σχέδια κλπ) για την διαμόρφωση του χώρου μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό  42/4011
  Θέμα 3ο : Εξέταση αίτησης κας Γεωργίας Μπλιόκα για τοποθέτηση ζαρντινιέρων έμπροσθεν της οικίας της για αποτροπή του αποκλεισμού της της λόγω στάθμευσης οχημάτων .
  Αποφασίζει να τοποθετηθούν  οι ζαρντινιέρες έμπροσθεν των παραθύρων της  με τους εξής όρους: α) η απόσταση από τον τοίχο να είναι 20εκ. και β) το πλάτος της ζαρντινιέρας να είναι 40εκ.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 43/2011.
  Θέμα 4ο: Εξέταση αιτήματος κας Αικατερίνης Χαλκιάδου για διευθέτηση δρόμου στη θέση ΖΕΜΕΝΟΣ.
  Εγκρίνεται ομόφωνα και σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας: α) να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του αγροτικού δρόμου ,β) να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες να κλαδέψουν τα δέντρα που βρίσκονται μέσα στις ιδιοκτησίες τους και εκατέρωθεν του δρόμου ώστε να μην εμποδίζουν την προσπέλαση σε αυτόν.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 44/2011.
  Θέμα 5ο: Εξέταση αιτήματος του κ. Ηλία Κέντρου για τοποθέτηση κολονακίου αποτροπής στάθμευσης απέναντι από την οικία τους.
  Εγκρίνεται ομόφωνα και σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής  υπηρεσίας να τοποθετηθεί κολονάκι και  απαγορευτική πινακίδα στάθμευσης.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 45/2011.
  Θέμα 6ο: Εξέταση αιτήματος κ.Λένας Δημητρίου για χορήγηση θέσης στη Λαϊκή Αγορά .Εγκρίνεται εφόσον  μας προσκομίσει την σχετική άδεια από την Περιφερειακή Διοίκηση.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 46/2011.
  Θέμα 7: Εξέταση αιτήματος κ. Αλτάνας Κοκκοβού για τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας της.
  Εγκρίνεται μετά από την τεχνική έκθεση η τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 47/2011.
  Θέμα 8ο: Εξέταση αιτήματος του κ.Ανδρέα Ταμπάκη για χορήγηση σήματος απαγόρευσης στάθμευσης.
  Εγκρίνεται  μετά την τεχνική έκθεση η τοποθέτηση απαγορευτικού σήματος στάθμευσης  επάνω
  στη πόρτα του γκαράζ.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 48/2011.
  Θέμα. 9ο: Διαχείριση δημοτικών βοσκοτόπων ,καθορισμός τρόπου χρήσης αυτών ,δικαίωμα βοσκής κλπ για την κτηνοτροφική περίοδο 2011-2012.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 49/2011.
  Θέμα 10ο: Εξέταση αιτημάτων δημοτών για τοποθέτηση φωτιστικών  σωμάτων έξω από τις οικία τους.
  Εγκρίνεται μετά την σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας  η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 50/2011.
  Θέμα. 11ο: Εξέταση  αιτημάτων για σύνδεση στο δίκτυο  ύδρευσης.
  Αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στο Δ.Σ να γίνει  η σύνδεση σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και τον κανονισμό ύδρευσης.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 51/2011.
  Θέμα 12ο: Εξέταση αιτημάτων  για μείωση ή παραγραφή οφειλών από τους χρηματικούς καταλόγους
  Αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στο Δ.Σ. να γίνει μείωση, παραγραφή  ή απόρριψη του αιτήματος, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, ως συνημμένη κατάσταση.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 52/2011.
  ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  Ε. Η. Δ. 1ο: Εξέταση αιτήματος - καταγγελίας του κ.Καλαφάτη Κωνσταντίνου σχετικά με το πλάτος πεζοδρομίου έξω από το Δημοτικό παρκινγκ.
  Αποφασίζει ομόφωνα, λαμβάνοντας υπόψη και την
  εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, να εισηγηθεί στο Δ.Σ. να επαναφέρει η
  κατασκευάστρια εταιρεία το πεζοδρόμιο στις διαστάσεις που προβλέπονται στο
  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 53/2011.
  Ε. Η. Δ. 2: Συνέχεια της αριθ. 31/2011  απόφασης του Τοπ. Συμβουλίου Αράχωβας σχετικά με καταπάτηση  δημοτικού χώρου στη συνοικία ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ.
  Αποφασίζει ομόφωνα, λαμβάνοντας υπόψη α) την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και β) τα πρόσθετα στοιχεία που προσκόμισαν οι ενδιαφερόμενοι, να εισηγηθεί στο Δ.Σ., ότι η αναφερόμενη έκταση  100 τ.μ. ανήκει στη Δημοτική  Ενότητα Αράχωβας και να γραφεί στο δελτίο απογραφής του Δήμου.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 54/2011.
  Ε. Η. Δ. 3: Αίτημα δημοτών για ενημέρωση σχετικά με ενέργειες που έχουν γίνει βάση απόφασης του Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ αριθ.253/2009, σχετικά με τον εξαερισμό του Δημοτικού παρκινγκ.
  Αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στον Δήμαρχο να σταλεί εκ μέρους του επιστολή προς την κατασκευάστρια εταιρεία ζητώντας εξηγήσεις για την μη υλοποίηση της αναφερόμενης απόφασης του Δ.Σ. και την  άμεση συνάντηση  μαζί του.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 55/2011.
  Η Πρόεδρος
  Αικατερίνη Σύρου
  Τα Μέλη
  Ευσταθία Κοροδήμου-Ιγγλέζου
  Ιωάννης Μπεζεντές
  Ιωάννης Κοκκοβός
  Παρασκευή Δεσφινιώτη
  Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

  Χρήσιμα τηλέφωνα

  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

  10ης Ιουνίου 28

  Δίστομο, Τ.Κ. 32005
  Τηλ: 22673 50100      
  Fax: 22670 22063


  Δ.Ε. Διστόμου

  Τηλ: 22673 50100
  http://www.daa.gov.gr

  e-mail: info@daa.gov.gr

   

  kep

  Κ.Ε.Π.: 22670 29000

  Fax: 22670 29001

  Αρχαιολογικό Μουσείο
  Τηλ. 22670 22000

  ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ
  ΝΑΖΙΣΜΟΥ

  Tηλ. 22673 50130,
  e-mail:
  dimuseum1944@gmail.com

   

   

  T.Ε. Στειρίου

  Στείρι, Τ.Κ. 32100

  Τηλ: 22670 22161
  Fax: 22670 22123

  Μουσείο Οσίου Λουκά

  Τηλ: 22670 22797


  Δ.Ε Αράχωβας

  Αράχωβα, Τ.Κ. 32004

  Τηλ: 22673 50200, 22670 31250

  Υπηρεσίες

  Διοικητική: 22673 50201

  Οικονομική: 22673 50207

  Tεχνική:  22673 50203

  Τηλέφωνο Προέδρου: 22673 50210, 50211

  Fax: 22673 50250

  e-mail: arachova@daa.gov.gr

  http://www.arachova.gr

  ΚΔΕΤΠΔΑΑ & Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου ΔΑΑ

  22670 31630, 31262

  Fax: 22670 29170

  e-mail: detpa@arahova.gr

  K.E.Π. 22670 29125, 22673 50205, 22673 50212

  Fax: 22673 50250


  Δ.Ε Αντίκυρας

  25ης Μαρτίου & Αθ. Διάκου

  Αντίκυρα, Τ.Κ. 32012

  Τηλ: 22670 41474

  Fax: 22670 41485

  e-mail: antikyra@otenet.gr  

  http://www.antikyra.gr

  K.E.Π: 22670 41024, 41025

  Fax: 22670 29315

  Βοήθεια στο σπίτι:

  22670 29320, 29304


  Κέντρο Υγείας Διστόμου

  Τηλ: 22670 22222, 22790-3

  Α.Τ. Διστόμου: 22670 22100

  Α.Τ. Αράχωβας: 22670 31333
  Α.Τ. Παραλίας: 22670 42220, 41222


  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

  Διστόμου: 22670 22275

  Παρ. Διστόμου: 22670 41312

  Αράχωβας: 22670 31281

  Ακούω...