Νέα της Aυτοδιοίκησης

Aftodioikisi.gr
Tα πάντα για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και τις προσλήψεις
 • Σχολεία: Τι αλλάζει σε απουσίες μαθητών και εκδρομές

  Κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσα από τα σχολεία και εκδρομές με βάση τα «θέλω» των σχολείων. Αυτές τις δύο ειδήσεις έδωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε το ίδιο το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια), ενώ […]

  The post Σχολεία: Τι αλλάζει σε απουσίες μαθητών και εκδρομές appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Στη Βουλή το ν/σ για τα Υδατοδρόμια -Τι περιλαμβάνει

  Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τίτλο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις». Με το νέο σχέδιο νόμου ρυθμίζονται εκ νέου «οι διαδικασίες ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων επί των υδάτινων επιφανειών», ώστε να διευκολυνθεί η αδειοδότηση αυτών μέσω της απλοποίησης των […]

  The post Στη Βουλή το ν/σ για τα Υδατοδρόμια -Τι περιλαμβάνει appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • ΚΔΒΜ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους Δήμους

  Σχετικά με την υπ’ αριθμ. 204485/ΓΓ4/24-12-2019 Ανοιχτή Πρόσκληση προς τους Δήμους της χώρας, το υπ. Παιδείας ενημερώνει ότι παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία ένταξης Δήμων στις Πράξεις, διά της υποβολής Αίτησης Συμμετοχής, από 20 Ιανουαρίου 2020, στις 31 Ιανουαρίου 2020.

  The post ΚΔΒΜ: Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους Δήμους appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Συνθήματα στο γήπεδο της Τούμπας: «Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο, Αυγενάκη, τελείωσες»

  Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – Βόλος έγινε γνωστή η εισήγηση – βόμβα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να αποβληθούν από το πρωτάθλημα ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαΐδη για το OPEN TV, μεγάλο μέρος των οπαδών του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για την εισήγηση – σκάνδαλο της ΕΕΑ. […]

  The post Συνθήματα στο γήπεδο της Τούμπας: «Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο, Αυγενάκη, τελείωσες» appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Δ. Αθηναίων: Αναζητά κατάλληλο χώρο για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

  Σε αναζήτηση κατάλληλου χώρου για την ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων και τη λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου βρίσκεται ο δήμος Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, Σεραφίνα Αβραμίδου, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κυρία Αβραμίδου απάντησε στον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσο Ηλιόπουλο, που έθεσε το θέμα των συνθηκών στο άτυπο «καταφύγιο» […]

  The post Δ. Αθηναίων: Αναζητά κατάλληλο χώρο για καταφύγιο αδέσποτων ζώων appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Στη Βουλή αύριο το ν/σ «Επίδομα γέννησης και άλλες διατάξεις»

  Προς ψήφιση τίθεται αύριο το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Επίδομα γέννησης και άλλες διατάξεις» Αιχμή του νομοσχεδίου, όπως αναφέρει το υπ. Εργασίας σε ανακοίνωσή του, είναι η χορήγηση επιδόματος γέννησης ύψους 2.000 ευρώ. «Η θέσπιση του επιδόματος γέννησης εντάσσεται, ως ουσιαστικό αποτελεσματικό μέτρο για την αντιστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης. Με το νομοσχέδιο αναμορφώνονται επίσης […]

  The post Στη Βουλή αύριο το ν/σ «Επίδομα γέννησης και άλλες διατάξεις» appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Δολοφονία δημοτικού υπαλλήλου στο Διόνυσο: Mε μάσκα οξυγόνου ο δράστης (βίντεο)

  Tην Πέμπτη θα περάσει ξανά το κατώφλι του ανακριτή ο δράστης του εγκλήματος στον Διόνυσο. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία. «Ήταν κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί» ανέφερε ο δικηγόρος του Παναγιώτης Χρυσικάκης, υποστηρίζοντας πως ο δράστης έχει μετανιώσει. […]

  The post Δολοφονία δημοτικού υπαλλήλου στο Διόνυσο: Mε μάσκα οξυγόνου ο δράστης (βίντεο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • ΣΥΡΙΖΑ: Εισήγηση που τραυματίζει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο

  “Η σημερινή οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.” Τα παραπάνω λόγια είπε ο Γιάννης Μπουρνούς, αναπληρωτής τομεάρχης για θέματα Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, προσθέτωντας: «Καθοριστική […]

  The post ΣΥΡΙΖΑ: Εισήγηση που τραυματίζει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο appeared first on Aftodioikisi.gr.

 • Home Ο Δ Η Μ Ο Σ Αποφάσεις 2011 Συμβουλίου Δ.Κ. Αράχοβας Αποφάσεις 41 - 55
  Ανακοινώσεις
  
  Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
  ΧείριστοΆριστο 
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΑΧΟΒΑΣ
  Α Π  Ο  Σ Π  Α  Σ Μ  Α
  Από το πρακτικό της υπ' αριθ. 8/2011 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αράχοβας.
  Στην Αράχοβα και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Αράχοβας του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ σήμερα την 4η του μήνα Μαΐου του έτους 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ συνήλθε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο Αράχοβας ύστερα από πρόσκληση της κ. Προέδρου που επιδόθηκε σε κάθε ένα σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε θέματα ημερήσιας διάταξης.
  Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η κ. Πρόεδρος διαπίστωσε ότι σε σύνολο 5 μελών ήταν παρόντες οι :
  ΠΑΡΟΝΤΕΣ
  1.Αικατερίνη Σύρου (Πρόεδρος)
  2. Ευσταθία Ιγγλέζου-Κοροδήμου
  3. Ιωάννης Κοκκοβός
  4. Παρασκευή Δεσφινιώτη
  5.Ιωάννης Μπεζεντές


  ΑΠΟΝΤΕΣ


  ουδείς

   Στην συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκε και ο πρακτικογράφος του Τοπικού Συμβουλίου, για την τήρηση των πρακτικών.
  Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, η Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης και εισηγήθηκε τα παρακάτω θέματα:
  Θέμα 1ο: Εξέταση αιτήματος- καταγγελίας κας Κωνσταντίνας Λιάκου καθώς και σχετική αίτηση κ. Σύρου Ιωάννη και άλλων πολιτών για κλείσιμο αγροτικού δρόμου.
  Το Συμβούλιο α) δέχεται την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ότι στην περιοχή υπάρχει ίχνος μονοπατιού (βάση αεροφωτογραφίας του 1965),β) να ζητηθεί από τους αιτούντες, αν έχουν διαφορετική άποψη, να προσκομίσουν μελέτη φωτοερμηνείας.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό  41/2011
  Θέμα 2ο: Εξέταση αιτήματος-καταγγελίας κ.Ιωάννη Μπεζεντέ, για καταπάτηση δημοτικού χώρου στη συνοικία ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ.
  Αποφασίζεται να εισηγηθεί στο Δ.Σ.: α) την απαγόρευση κάθε οικοδομικής εργασίας για την ολοκλήρωση του έργου, β) να καθαριστεί ο δημοτικός χώρος από τα οικοδομικά υλικά και μπάζα, γ) να καταθέσει ο κατασκευαστής ολοκληρωμένη πρόταση (σχέδια κλπ) για την διαμόρφωση του χώρου μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό  42/4011
  Θέμα 3ο : Εξέταση αίτησης κας Γεωργίας Μπλιόκα για τοποθέτηση ζαρντινιέρων έμπροσθεν της οικίας της για αποτροπή του αποκλεισμού της της λόγω στάθμευσης οχημάτων .
  Αποφασίζει να τοποθετηθούν  οι ζαρντινιέρες έμπροσθεν των παραθύρων της  με τους εξής όρους: α) η απόσταση από τον τοίχο να είναι 20εκ. και β) το πλάτος της ζαρντινιέρας να είναι 40εκ.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 43/2011.
  Θέμα 4ο: Εξέταση αιτήματος κας Αικατερίνης Χαλκιάδου για διευθέτηση δρόμου στη θέση ΖΕΜΕΝΟΣ.
  Εγκρίνεται ομόφωνα και σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας: α) να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του αγροτικού δρόμου ,β) να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες να κλαδέψουν τα δέντρα που βρίσκονται μέσα στις ιδιοκτησίες τους και εκατέρωθεν του δρόμου ώστε να μην εμποδίζουν την προσπέλαση σε αυτόν.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 44/2011.
  Θέμα 5ο: Εξέταση αιτήματος του κ. Ηλία Κέντρου για τοποθέτηση κολονακίου αποτροπής στάθμευσης απέναντι από την οικία τους.
  Εγκρίνεται ομόφωνα και σύμφωνα με την εισήγηση της τεχνικής  υπηρεσίας να τοποθετηθεί κολονάκι και  απαγορευτική πινακίδα στάθμευσης.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 45/2011.
  Θέμα 6ο: Εξέταση αιτήματος κ.Λένας Δημητρίου για χορήγηση θέσης στη Λαϊκή Αγορά .Εγκρίνεται εφόσον  μας προσκομίσει την σχετική άδεια από την Περιφερειακή Διοίκηση.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 46/2011.
  Θέμα 7: Εξέταση αιτήματος κ. Αλτάνας Κοκκοβού για τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας στάθμευσης έμπροσθεν της οικίας της.
  Εγκρίνεται μετά από την τεχνική έκθεση η τοποθέτηση απαγορευτικής πινακίδας
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 47/2011.
  Θέμα 8ο: Εξέταση αιτήματος του κ.Ανδρέα Ταμπάκη για χορήγηση σήματος απαγόρευσης στάθμευσης.
  Εγκρίνεται  μετά την τεχνική έκθεση η τοποθέτηση απαγορευτικού σήματος στάθμευσης  επάνω
  στη πόρτα του γκαράζ.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 48/2011.
  Θέμα. 9ο: Διαχείριση δημοτικών βοσκοτόπων ,καθορισμός τρόπου χρήσης αυτών ,δικαίωμα βοσκής κλπ για την κτηνοτροφική περίοδο 2011-2012.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 49/2011.
  Θέμα 10ο: Εξέταση αιτημάτων δημοτών για τοποθέτηση φωτιστικών  σωμάτων έξω από τις οικία τους.
  Εγκρίνεται μετά την σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας  η τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 50/2011.
  Θέμα. 11ο: Εξέταση  αιτημάτων για σύνδεση στο δίκτυο  ύδρευσης.
  Αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στο Δ.Σ να γίνει  η σύνδεση σύμφωνα με την τεχνική έκθεση και τον κανονισμό ύδρευσης.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 51/2011.
  Θέμα 12ο: Εξέταση αιτημάτων  για μείωση ή παραγραφή οφειλών από τους χρηματικούς καταλόγους
  Αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στο Δ.Σ. να γίνει μείωση, παραγραφή  ή απόρριψη του αιτήματος, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, ως συνημμένη κατάσταση.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 52/2011.
  ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  Ε. Η. Δ. 1ο: Εξέταση αιτήματος - καταγγελίας του κ.Καλαφάτη Κωνσταντίνου σχετικά με το πλάτος πεζοδρομίου έξω από το Δημοτικό παρκινγκ.
  Αποφασίζει ομόφωνα, λαμβάνοντας υπόψη και την
  εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, να εισηγηθεί στο Δ.Σ. να επαναφέρει η
  κατασκευάστρια εταιρεία το πεζοδρόμιο στις διαστάσεις που προβλέπονται στο
  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 53/2011.
  Ε. Η. Δ. 2: Συνέχεια της αριθ. 31/2011  απόφασης του Τοπ. Συμβουλίου Αράχωβας σχετικά με καταπάτηση  δημοτικού χώρου στη συνοικία ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ.
  Αποφασίζει ομόφωνα, λαμβάνοντας υπόψη α) την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και β) τα πρόσθετα στοιχεία που προσκόμισαν οι ενδιαφερόμενοι, να εισηγηθεί στο Δ.Σ., ότι η αναφερόμενη έκταση  100 τ.μ. ανήκει στη Δημοτική  Ενότητα Αράχωβας και να γραφεί στο δελτίο απογραφής του Δήμου.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 54/2011.
  Ε. Η. Δ. 3: Αίτημα δημοτών για ενημέρωση σχετικά με ενέργειες που έχουν γίνει βάση απόφασης του Δ.Σ. του ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ αριθ.253/2009, σχετικά με τον εξαερισμό του Δημοτικού παρκινγκ.
  Αποφασίζει ομόφωνα να εισηγηθεί στον Δήμαρχο να σταλεί εκ μέρους του επιστολή προς την κατασκευάστρια εταιρεία ζητώντας εξηγήσεις για την μη υλοποίηση της αναφερόμενης απόφασης του Δ.Σ. και την  άμεση συνάντηση  μαζί του.
  Η απόφαση αυτή πήρε τον αριθμό 55/2011.
  Η Πρόεδρος
  Αικατερίνη Σύρου
  Τα Μέλη
  Ευσταθία Κοροδήμου-Ιγγλέζου
  Ιωάννης Μπεζεντές
  Ιωάννης Κοκκοβός
  Παρασκευή Δεσφινιώτη
  Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

  Χρήσιμα τηλέφωνα

  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

  10ης Ιουνίου 28

  Δίστομο, Τ.Κ. 32005
  Τηλ: 22673 50100      
  Fax: 22670 22063


  Δ.Ε. Διστόμου

  Τηλ: 22673 50100
  http://www.daa.gov.gr

  e-mail: info@daa.gov.gr

   

  kep

  Κ.Ε.Π.: 22670 29000

  Fax: 22670 29001

  Αρχαιολογικό Μουσείο
  Τηλ. 22670 22000

  ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ
  ΝΑΖΙΣΜΟΥ

  Tηλ. 22673 50130,
  e-mail:
  dimuseum1944@gmail.com

   

   

  T.Ε. Στειρίου

  Στείρι, Τ.Κ. 32100

  Τηλ: 22670 22161
  Fax: 22670 22123

  Μουσείο Οσίου Λουκά

  Τηλ: 22670 22797


  Δ.Ε Αράχωβας

  Αράχωβα, Τ.Κ. 32004

  Τηλ: 22673 50200, 22670 31250

  Υπηρεσίες

  Διοικητική: 22673 50201

  Οικονομική: 22673 50207

  Tεχνική:  22673 50203

  Τηλέφωνο Προέδρου: 22673 50210, 50211

  Fax: 22673 50250

  e-mail: arachova@daa.gov.gr

  http://www.arachova.gr

  ΚΔΕΤΠΔΑΑ & Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου ΔΑΑ

  22670 31630, 31262

  Fax: 22670 29170

  e-mail: detpa@arahova.gr

  K.E.Π. 22670 29125, 22673 50205, 22673 50212

  Fax: 22673 50250


  Δ.Ε Αντίκυρας

  25ης Μαρτίου & Αθ. Διάκου

  Αντίκυρα, Τ.Κ. 32012

  Τηλ: 22670 41474

  Fax: 22670 41485

  e-mail: antikyra@otenet.gr  

  http://www.antikyra.gr

  K.E.Π: 22670 41024, 41025

  Fax: 22670 29315

  Βοήθεια στο σπίτι:

  22670 29320, 29304


  Κέντρο Υγείας Διστόμου

  Τηλ: 22670 22222, 22790-3

  Α.Τ. Διστόμου: 22670 22100

  Α.Τ. Αράχωβας: 22670 31333
  Α.Τ. Παραλίας: 22670 42220, 41222


  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

  Διστόμου: 22670 22275

  Παρ. Διστόμου: 22670 41312

  Αράχωβας: 22670 31281

  Ακούω...