Νέα της Aυτοδιοίκησης

Aftodioikisi.gr
 • Δράμα: Πεϊνιρλί με… σουβλάκι
  Πεϊνιρλί με χοιρινό σουβλάκι προσφέρει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ένα μαγαζί στη Δράμα, έχοντας καταστήσει το συγκεκριμένο διατροφικό προϊόν σε «brand name» της γαστρονομίας της περιοχής. Η αγάπη του εμπνευστή του συγκεκριμένου ιδιότυπου προϊόντος για την κουζίνα και τη δημιουργία νέων προϊόντων, παράλληλα με σεβασμό απέναντι στην παραδοσιακή συνταγή και επιπρόσθετα, με μια διάθεση καινοτομίας, έφεραν το γαστριμαργικό αποτέλεσμα. Το πεϊνιρλί με χοιρινό σουβλάκι -χοιρινό καλαμάκι, όπως λέγεται σε άλλες περιοχές, είναι μια ιδιότυπη εξέλιξη του παραδοσιακού προϊόντος, που περιέχει και κρέας, εκτός από αγνό βούτυρο και κασέρι. Πρόκειται για μια συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θεόδωρος Ιωαννίδης, πατέρας του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Η ιστορία του πεϊνιρλί ξεκίνησε το 1963, όταν ο παππούς του κ. Ιωαννίδη, Σίμος, έφτιαχνε τα πεϊνιρλί στο σπίτι και τα πουλούσε με καροτσάκι στην αγορά. Αργότερα, περίπου το 1972, αποφάσισε να κάνει την προσθήκη με το σουβλάκι, «φέρνοντας την επανάσταση» στην παρασκευή του προϊόντος. Από το 1975, ο παππούς Σίμος διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο της Δράμας και από τότε η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει να παρασκευάζει το ίδιο προϊόν, έχοντας ως βάση τη συνταγή που κληρονόμησε και κρατά ως «επτασφράγιστο μυστικό». «Το να φτιάχνεις πεϊνιρλί, για μένα είναι σαν να παίζεις πιάνο», λέει ο κ. Ιωαννίδης, εκφράζοντας κατ” αυτόν τον τρόπο την αγάπη και το μεράκι, με τα οποία παρασκευάζει το προϊόν. Από το μαγαζί του έχει περάσει πλήθος κόσμου -καλλιτέχνες, αθλητικοί παράγοντες της περιοχής και άλλοι και η φήμη του έχει εξαπλωθεί πολύ πιο μακριά από τη Δράμα. «Δεν έχουμε κατεψυγμένα προϊόντα, φτιάχνουμε το ζυμάρι, ζυμώνουμε τα πεϊνιρλί και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν», αναφέρει ο κ. Ιωαννίδης, εξηγώντας ότι το 80% της πελατείας του περιμένει να γευθεί το πεϊνιρλί, μόλις βγει από τον φούρνο! Το πεϊνιρλί με σουβλάκι πωλείται προς 2,40 ευρώ ανά τεμάχιο και είναι και αυτό που έχει μεγαλύτερη ζήτηση, με το περίπου το 70% των πελατών να το ζητά με επιμονή. «Όπως έχουν τους ακανέδες οι Σερραίοι, το σουτζούκ λουκούμ στην Κομοτηνή, εμείς έχουμε το πεϊνιρλί με σουβλάκι!» λέει, χαμογελώντας, ο κ. Ιωαννίδης.
 • Α.Σ. Δάφνης- Καισαριανής: Νέα παράταση αιτήσεων ανέργων & νέων επιστημόνων
  Ανακοινώθηκε νέα παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Καισαριανής» από την  Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Απασχόληση Δάφνη-Καισαριανή έως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εξής κατηγορίες: Άνεργοι όλων των κατηγοριών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ και κάτοικοι του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και Νέοι Επιστήμονες, (ιατροί, οδοντίατροι κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών σχολών), κάτοικοι των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Καισαριανής, που πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ή στην ιστοσελίδα της πρόσκλησης.  Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.topsa-dafnikessariani.gr ή στα σημεία υποβολής των αιτήσεων: Δήμος Καισαριανής: Βρυούλων &  Κλαζομενών, Τ.Κ. 16121, 3ος Όροφος. Γραφείο Δημάρχου – Τ. 2132010763-4, E: dimos@Kessariani.gr// Υπ. Επικοινωνίας, κα Ιωάννα Χουχουλή. Δήμος Δάφνης: Έλλης 16 & Κανάρη, Τ.Κ. 17235, Τ.: 2132085514, 6932773070, E: dkarakonis@gmail.com // Υπ. Επικοινωνίας, κ. Δημήτριος Καρακώνης & κα Στέλλα Δανιλοπούλου. Ώρες επικοινωνίας 10:00-13:00  Ή να καλέσουν, από Δευτέρα έως Παρασκευή: τις ώρες 10:00-14:00: την κα Κωνσταντίνα Κότσιαλου στο τηλέφωνο 2177158001 και τις ώρες 14:00-17:00: την κα Πολυξένη Ρωμανόσογλου στο τηλέφωνο 2109246080.  Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την απασχόληση Δάφνη-Καισαριανή υλοποιεί την Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Καισαριανής», η οποία εντάσσεται στη δράση 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» για την προγραμματική περίοδο 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).  
 • Φάμπρικα με αμαρτωλές μονιμοποιήσεις σε δήμους & δημοτικές επιχειρήσεις
  Με «φωτογραφικές» διατάξεις την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν παράτυπες πρόσληψης και μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Με «φωτογραφικές» διατάξεις σε νόμους που ψηφίστηκαν την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν οι παράνομες προσλήψεις και οι παράτυπες μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και σε δημοτικές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια. Το «Έθνος» αποκαλύπτει τη φάμπρικα της νομιμοποίησης παράνομων προσλήψεων στους ΟΤΑ την περίοδο 2005-2009 επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή με την πίεση των δημοτικών αρχών όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Οι τροπολογίες της ντροπής αφορούσαν το «ξέπλυμα» εξόφθαλμων παράνομων προσλήψεων που είχαν λάβει χώρα σε δήμους είτε μέσω δημοτικών επιχειρήσεων είτε μέσω αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράνομες προσλήψεις μετατράπηκαν σε νόμιμους διορισμούς μέσω των τροπολογιών. Αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Δραπετσώνας προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους οι υπάλληλοι που κρίθηκαν παράνομες οι μετατροπές συμβάσεων.  
 • Λαζόπουλος εναντίον Θεοδωράκη: Κρίμα που δεν τον γνώρισε ο Ντοστογιέφσκι, πριν γράψει τον «Ηλίθιο» (βίντεο)
  Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Σταύρο Θεοδωράκη και στην κριτική που ασκεί στον επικεφαλής του «Ποταμιού» έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος, το βράδυ της Τρίτης. Μέσα από την εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε στην κριτική που άσκησε το «Protagon» του Σταύρου Θεοδωράκη στον ίδιο σχετικά με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Απαντώντας στα περί «αντισυστημικών, που επαναστατούν μαζί», ο Λάκης Λαζόπουλος χαρακτήρισε «on air» τον Σταύρο Θεοδωράκη, «όργανο του Αντώνη Σαμαρά», τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τον επικεφαλής του «Ποταμιού», για να «μαζέψει» το Κέντρο (σ.σ. τον πολιτικό χώρο του Κέντρου). Ακολούθως, ο Λάκης Λαζόπουλος κορύφωσε την επίθεσή του στον Σταύρο Θεοδωράκη, μιλώντας για «άλλους, που έχουν τα σακίδια άδεια και άλλους, που τα έχουν γεμάτα». Παράλληλα, «έπαιξε» βίντεο με τίτλο «Ο Λουστράκος της Εξουσίας», δείχνοντας το πρόσωπο του Σταύρου Θεοδωράκη. Κλιμακώνοντας τη σκληρή κριτική του, είπε ότι «είναι κρίμα που ο Ντοστογιέφσκι δεν τον γνώρισε (σ.σ. τον Σταύρο Θεοδωράκη) πριν γράψει τον «Ηλίθιο». Επίσης, δείχνοντας βίντεο του Άδωνι Γεωργιάδη και του Σταύρου Θεοδωράκη, είπε ότι είναι στην ίδια «γραμμή» και πως έχουν βγει «από τα ίδια υπόγεια του Μαξίμου». Πηγή: news247.gr
 • Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη – «Άδειασμα» από Χριστοφιλοπούλου που απέσυρε την τροπολογία του για τη Διαύγεια
  Στην απόσυρση της παραγράφου της τροπολογίας Μητσοτάκη στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα»,  με την οποία στην ουσία καταργούνταν η Διαύγεια, προχώρησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr. Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα μέσα στις τελευταίες ημέρες που το ΠΑΣΟΚ αντιδρά σε σχεδιασμούς του Κ. Μητσοτάκη, καθώς είχε προηγηθεί η υπόθεση με το νέο μισθολόγιο αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο.  Όπως αναφέρει στη δήλωσή της με την οποία «αδειάζει» τον προϊστμαμενό της «παρεισέφρησε από λάθος παράγραφος σε τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία έθετε με τη διατύπωση της εν αμφιβόλω το πρόγραμμα “Διαύγεια” για την αντιμετώπιση σοβαρού προβλήματος  που αφορούσε τη μεταφορά μαθητών. Το συγκεκριμένο σημείο της τροπολογίας δεν προωθεί το πρόγραμμα “Διαύγεια”, κάτι που εμάς στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μας βρίσκει απολύτως αντίθετους. Για το λόγο αυτό θα έρθει το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τη συγκεκριμένη παράγραφο της σχετικής τροπολογίας», καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου. Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που υφυπουργός αφήνει έκθετο τον προϊστάμενό της υπουργό, καθώς, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, τον είχε «δώσει» στην υπόθεση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο.
 • ΣΔΙΤ: Επιτυχημένο μοντέλο νέων επενδύσεων με εξαιρετική απήχηση στον κόσμο
  Ανερχόμενες σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι οι  Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες σε ημερίδα, το α΄ 6μηνο του 2014 η Ελλάδα βρέθηκε στην 4η θέση στην Ε.Ε., λόγω των νέων συμβάσεων που υπεγράφησαν. Ιδιαίτερα διαλλακτικός ήταν ο τρόπος που ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νίκος Ματζούφας επέλεξε να απευθυνθεί σε δημάρχους από όλη τη χώρα στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να ενισχυθεί η απήχηση των ΣΔΙΤ στους νέους δημοτικούς άρχοντες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης: «Το να στηρίζεις ένα έργο στη συμμετοχή του ιδιώτη δεν σημαίνει ότι το ιδιωτικοποιείς. Στα έργα που υλοποιούνται με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το Δημόσιο διατηρεί την κυριότητα της υποδομής, ενώ ελέγχει τον ιδιώτη για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Πρόκειται για ένα μοντέλο επιτυχημένο, που δεν δαιμονοποιεί την έννοια του κέρδους, αλλά το βάζει σε ένα λογικό πλαίσιο». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης: «Σε μια χώρα που πέρασε έξι χρόνια πρωτοφανούς ύφεσης, είναι αυτονόητο ότι χρειάζονται νέες επενδύσεις, νέα έργα για να δώσουν θέσεις εργασίας στους νέους και να βγούμε από την κρίση. Αυτό είναι κάτι στο οποίο νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, ανεξαρτήτως των πολιτικών μας πεποιθήσεων» Επιπλέον, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ορισμένα παραδείγματα, χαρακτηριστικά της ευρύτητας των υποδομών που μπορούν να καλυφθούν μέσω ΣΔΙΤ: • Η κατασκευή 14 σχολείων σε 7 δήμους της Αττικής, μέσω των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Είναι το πρώτο έργο που χρηματοδοτήθηκε στην Ε.Ε. μέσω Jessica και για πρώτη φορά με τη συμμετοχή της ΕΤΕπ. Οι εργασίες κατασκευής έχουν ήδη ξεκινήσει. • Η κατασκευή 7 πυροσβεστικών σταθμών, το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στη χώρα μας που οδεύει προς ολοκλήρωση. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, λόγω της καθυστέρησης του ιδιώτη να παραδώσει τον τελευταίο σταθμό, το Δημόσιο θα καταβάλει 5,7 εκατ. ευρώ λιγότερα (από τα 25,9 εκατ. συνολικά). • Πρόσφατα αποφασίστηκε να ενταχθεί μέσω ΣΔΙΤ η απόκτηση και λειτουργία xray-scanner στα τελωνεία, ενώ ξεκίνησε πιλοτικά έργο ΣΔΙΤ για την τηλεματική στις αστικές συγκοινωνίες. Οι ΣΔΙΤ έπεσαν και αυτές θύματα της κρίσης και γι αυτό οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν φέτος είναι οι πρώτες μετά το 2009. «Το α΄ εξάμηνο του 2014 υπογράψαμε τρεις νέες ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ. Ετσι η Ελλάδα, με όλα τα δεινά της, βρέθηκε στην 4η θέση πανευρωπαϊκά», ανέφερε ο κ. Ματζούφας. «Επίσης, μέσα στο επόμενο διάστημα προωθείται πλήθος μικρών έργων, όπως ένα «πακέτο» 11 κολυμβητηρίων και γυμναστηρίων, η νέα ιχθυαγορά της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, η ανάπτυξη της μαρίνας του Ναυπλίου κ.ά.», τόνισε στη συνέχεια. Εκτός αυτού, τα έργα ΣΔΙΤ έχουν εξαιρετική αποδοχή στον κόσμο. «Σε πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό μας σχετικά με τον προτιμώμενο τρόπο κατασκευής υποδομών, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτιμά τα έργα ΣΔΙΤ με έλεγχο από το Δημόσιο και το 35% τα κλασικά δημόσια έργα. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό το 65% έχει ποσόστωση σε όλα τα κόμματα». Από πλευράς δημάρχων, ενδιαφέρον είχε η πρόταση χρήσης (από τους δήμους) ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για έργα ΣΔΙΤ. Πρόταση όμως που προς το παρόν δεν έχει τύχει θετικής ανταπόκρισης.  
 • Ο δήμαρχος Αμφίπολης τα γυρίζει για τις 4.000 καντίνες και τα «βρώμικα» – Ποιος είναι ο νέος αριθμός που δίνει
  Δεν είναι τελικά 4.000 οι αιτήσεις για σουβλατζίδικα και καντίνες με «βρώμικα» γύρω από τον τύμβο Καστά που έχουν υποβληθεί στο Δήμο Αμφίπολης. Ο νέος δήμαρχος Κώστας Μελίτος που σύμφωνα με το «βηματοδότη» είχε αναφέρει τον παραπάνω αριθμό, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην  τοπική κοινωνία («μας κάνεις ρεζίλι» κλπ), διαψεύδει τον εαυτό του. Μέσω star υποστήριξε ότι οι αιτήσεις είναι μόλις 6 και προσθέτει ότι «δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια μέχρι να ολοκληρωθεί η ανασκαφή». Πάντως, όπως είπε στη στήλη ο πρώην δήμαρχος Γιώργο Βογιατζής «ο νεότερος αριθμός πρέπει να είναι ο σωστός, καθώς μέχρι 31 Αυγούστου 2014 που παρέδωσε τη δημαρχία, οι αιτήσεις που είχαν γίνει ήταν ελάχιστες».
 • Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Δεν θυμάμαι πότε πήρα κανονικό μισθό»
  Σε κατάληψη των Ναυπηγείων Ελευσίνας έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες. «Είναι θαύμα ότι μπορούμε και ζούμε ακόμη. Χρωστάω 5 ενοίκια. Έχουμε απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ και χρωστάμε στην Εφορία προκειμένου να υπάρχει ένα φαί στο σπίτι». Αυτή είναι η σκληρή καθημερινότητα που αντιμετωπίζει ο 36χρονος εργαζόμενος στα Ναυπηγεία Ελευσίνας Ηρακλής Κουτούλας. Σύμφωνα με Τα Νέα, χθες και προχθές βρισκόταν στην πύλη των Ναυπηγείων περιφρουρώντας την κατάληψη των εγκαταστάσεων στην οποία έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες. Δίπλα του δεκάδες εργαζόμενοι περίμεναν το αποτέλεσμα από τη συνάντηση του σωματείου τους με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι περισσότεροι με έκφραση αγωνίας και ανησυχίας ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Κάποιοι βλέποντας τους δημοσιογράφους έλεγαν: «Γράψτε πως εδώ είναι οι πεινασμένοι των Ναυπηγείων». Αυτή η ιστορία, συνεχίζει ο κ. Κουτούλας, τραβάει εδώ και τέσσερα χρόνια. «Πληρωθήκαμε κάποια στιγμή για 12 μήνες και ξανά τα ίδια». Το αποτέλεσμα είναι οι 580 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων και οι οικογένειές τους να είναι σε απόγνωση. «Έχω δύο παιδιά 6 χρόνων και 6 μηνών και η σύζυγός μου προσφάτως απολύθηκε από την εργασία της. Άλλοι λόγω των εξόδων έχουν σταματήσει τα παιδιά τους από το πανεπιστήμιο. Άλλοι απειλούνται με εξώσεις απ’ τα σπίτια τους. Και βέβαια η ΔΕΗ είναι το μεγάλο πρόβλημα όλων. Σε κάποιους έχει κόψει το ρεύμα». Πηγή: Τα Νέα
 • Ο Μητσοτάκης καταργεί με «πονηρή» τροπολογία τη Διαύγεια – Ραγκούσης: «Παροιμιώδες θράσος»
  Να καταργήσει στην ουσία τη «Διαύγεια» επιχειρεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με «πονηρή» εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για τα «Ανοιχτά Δεδομένα». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροπολογία «Πράξεις ανάληψης υποχρέωσης και σχετικές ανακλήσεις διατακτών που έχουν εκδοθεί μέχρι 30.9.2014 ισχύουν από την ημερομηνία έκδοσής τους ανεξάρτητα από το χρόνο ανάρτησης του στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»)». Δηλαδή, με άλλα λόγια αποφάσεις που προκαλούν δαπάνη για το Δημόσιο θα είναι έγκυρες (σ.σ. δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει) ακόμη κι αν δημοσιευθούν στη «Διαύγεια» σε… δύο χρόνια (σ.σ. ή ποτέ;) Το γεγονός επισημαίνει με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος τονίζει ότι «με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμειώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας. Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Ραγκούσης. Καλεί, δε, το ΠΑΣΟΚ να μην συμπράξει «και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε»   Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Γ. Ραγκούση για την εκπρόθεσμη κυβερνητική τροπολογία με την οποία εξουδετερώνεται η Δι@ύγεια είναι το εξής: » Η Κυβέρνηση που πρόσφατα κατήργησε την αξιοκρατία στο κράτος επαναφέροντας τον σκληρό κομματισμό στην αξιολόγηση, στις προαγωγές, τώρα καταργεί και την διαφάνεια. Με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμειώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας. Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου – γενικής εφαρμογής – που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ που συνήργησε στο νομοθετικό και αξιακό ανοσιούργημα του κ.Μητσοτάκη, με το οποίο παύθηκαν οι μοναδικοί αξιοκρατικά επιλεγμένοι διευθυντές στη δημόσια διοίκηση, θα συμπράξει και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε; » Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
 • Καραμπόλα με νταλίκα στην Εθνική Οδό -Φορτωμένη με αλεύρι έπεσε πάνω σε 9 ΙΧ (φωτο & βίντεο)
  Καραμπόλα σημειώθηκε το πρωί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, κοντά στο σημείο εισόδου της Αττικής Οδού, όταν νταλίκα φορτωμένη αλεύρι συγκρούστηκε με μικρό φορτηγό και άλλα 8 αυτοκίνητα. Ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το όχημα να χτυπήσει στο κράσπεδο, να ανατραπεί και το φορτίο του να πέσει πάνω σε διερχόμενα ΙΧ. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν δεκάδες σακιά από αλεύρι πάνω στα ΙΧ και να εγκλωβιστούν για λιγη ώρα οι οδηγοί μέσα στα οχήματα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατύχημα προκλήθηκε όταν ένα ΙΧ που προπορευόταν της νταλίκας άρχισε να κάνει ελιγμούς, με αποτέλεσμα ο οδηγός του φορτηγού να κάνει λίγο δεξιά και προφανώς να μετατοπιστεί το φορτίο του. Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε πως στην προσπάθεια του να κάνει δεξιά και να ελαττώσει ταχύτητα έσπασαν τα φρένα του οχήματος. Από τις έως τώρα πληροφορίες υπάρχουν δύο ελαφριά τραυματίες από το ατύχημα, ωστόσο το σημείο έχει γεμίσει με αλέυρι και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.
 • Αποφάσεις Δ.Σ - 2014
  
  Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
  ΧείριστοΆριστο 

   

  diamoni-1

  Κατεβάστε από εδώ τον τουριστικό οδηγό διαμονής στην Αράχωβα

  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
   

   

   

  ALPEN HOUSE

  22670 31970

   

  PARNASSIA

  22670 29246

   

  SANTA MARINA

  22670 31230

   

  ΑΙΓΛΗ

  22670 31767

   

  ΑΝΕΜΟΛΙΑ Β΄ (ΠΙΣΙΝΑ)

  22670 31640-44

   

  ΑΠΟΛΛΩΝ ΙΝΝ Γ΄

  22670 31427

   

  ΑΡΑΧΩΒΑ ΙΝΝ Γ΄

  22670 31353, 31497, 32195

   

  ΑΣΤΕΡΩ Ε΄

  22670 31622, 31646

   

  ΛΥΚΩΡΙΑ Β΄

  22670 31180, 32132

   

  ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ Γ΄

  22670 32481-2

   

  ΣΚΑΜΝΟΣ

  22670 31927

   

  ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Γ΄

  22670 31046, 31024

   

   

   

   

   

   

  ΞΕΝΩΝΕΣ – ΠΑΝΣΙΟΝ – ΕΝΟΙΚΙΑΖΩΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

   

   

   

   

  ΑΓΙΑΝΝΟΡΕΜΑ

  22670 31485

   

  ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝ.ΓΥΝ.

  22670 31519

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

  22670 32884

   

  ΑΡΙΑΔΝΗ

  22670 31247

   

  ΓΚΕΝΕΡΑΛΗΣ

  22670 31529

   

  ΔΗΩ

  22670 32472

   

  ΔΡΥΑΔΕΣ

  22670 32303

   

  ΔΩΜΑ

  22670 31119

   

  ΕΓΚΑΡΣΙΟΣ

  22670 31810

   

  ΕΝ ΟΙΚΟ ΒΙΛΑ

  22670 31709, 32541

   

  ΕΥ ΖΗΝ

  22670 32888

   

  ΖΕΜΕΝΟΣ

  22670 31881, 31487

   

  ΙΩΑΝΝΑ

  22670 31535

   

  ΚΟΚΚΟΒΟΣ Λ.

  22670 32033

   

  ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΑ

  22670 31541

   

  ΜΑΡΙΑ

  22670 31803

   

  ΜΕΛΑΘΡΟΝ

  22670 31447

   

  ΜΥΛΩΝΑ

  22670 32111

   

  ΝΕΦΕΛΕΣ

  22670 32777

   

  ΝΟΣΤΟΣ

  22670 32800

   

  ΞΕΝΩΝΑΣ ΡΩ

  22670 29180

   

  ΟΝΤΑΣ

  22670 31870

   

  ΠΑΤΡΙΚΟ

  22670 32872

   

  ΠΕΤΡΙΝΟ

  22670 31384

   

  ΠΙΣΩ ΑΛΩΝΙΑ

  22670 31390

   

  ΠΛΟΒΑΡΜΑ

  22670 31558

   

  ΠΥΡΡΑ

  22670 32108

   

  ΣΕΛΕΝΑ

  22670 31990

   

  ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΕΥΘ.

  22670 32129

   

  ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ Λ.

  22670 31547

   

  ΣΦΑΛΑΚΙ

  22670 31970

   

  ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ

  22670 31146, 31204

   

  ΧΑΡΙΤΟΥ ΕΥΦΡ.

  22670 31021

   

  ΧΡΥΣΑ

  22670 31815

  Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon

  Χρήσιμα τηλέφωνα

  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ:
  22673 50100      
  Fax: 22670 22063


  Δ.Ε. Διστόμου: 22673 50100
  http://www.daa.gov.gr

  mail: info@daa.gov.gr

   

  kep

  Κ.Ε.Π.: 22670 29000

  Fax: 22670 29001

  Αρχαιολογικό Μουσείο
  Διστόμου
  : 22670 22000

   

  T.Ε. Στειρίου: 22670 22161
  Fax: 22670 22123

  Μουσείο Οσίου Λουκά: 22670 22797


  Δ.Ε Αράχωβας: 22673 50200, 22670 31250

  Υπηρεσίες

  Διοικητική: 22673 50201

  Οικονομική: 22673 50207

  Tεχνική:  22673 50203

  Τηλέφωνο Προέδρου: 22673 50210

  Fax: 22673 50250

  e-mail: arachova@otenet.gr

  http://www.arachova.gr

  22670 31630, 31262

  Fax: 22670 29170

  e-mail: detpa@arahova.gr

  K.E.Π. 22670 29125, 22673 50205, 22673 50212

  Fax: 22670 29126, 22673 50250


  Δ.Ε Αντίκυρας: 22670 41474

  Fax: 22670 41485

  e-mail: antikyra@otenet.gr  

  http://www.antikyra.gr

  K.E.Π: 22670 41024, 41025

  Fax: 22670 29315

  Βοήθεια στο σπίτι:

  22670 29320, 29304


  Κέντρο Υγείας Διστόμου: 22670 22222, 22790-3

  Α.Τ. Διστόμου: 22670 22100

  Α.Τ. Αράχωβας: 22670 31333
  Α.Τ. Παραλίας: 22670 42220, 41222


  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

   

  Διστόμου: 22670 22275

  Παρ. Διστόμου: 22670 41312

  Αράχωβας: 22670 31281

  Ακούστε...


  PopUp MP3 Player (New Window)