Εχασε τη μάχη ο Γιάννης Σταμούλης
(αναδημοσίευση) ΗΜΕΡΗΣΙΑ 5/12/2007

 

Εφυγε χθες από τη ζωή, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, ο Ιωάννης Σταμούλης, γνωστός δικηγόρος και τέως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο Ι. Σταμούλης, γεννήθηκε στη Θήβα και το 1948 μπήκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1952 και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στο Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς έως το 1972, οπότε και μετεγράφη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Πάντοτε υπέρμαχος τη Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1989 έως το 1994. Το 1994 εξελέγη νομάρχης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Βοιωτία, μέχρι το 1998, όταν για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ο θεσμός των αιρετών νομαρχών.

Μεγάλες υποθέσεις
Ως δικηγόρος χειρίστηκε μεγάλες υποθέσεις με κυριότερες τις δίκες του 1989, ως υπερασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ πρωτοστάτησε στη μεγάλη υπόθεση της αγωγής σε βάρος του Γερμανικού Δημοσίου, προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο.

Συμμετείχε στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, όπου υπερασπίστηκε τρεις από τους κατηγορούμενους. Οσοι γνωρίσαμε από κοντά τον Γ. Σταμούλη και δώσαμε κοινούς αγώνες, θα τον θυμόμαστε πάντα για τη βούλησή του να αγωνίζεται με σθένος για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.